"Тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі не за тілом, а за духом ..."
Римлян 8:1
Це дуже добре запитання, яке кожен повинен задати сам собі. Бо це стосується вічного призначення душі – вічного життя. Якщо ви не Християнин, та не пережили народження згори, Ісус Христос сказав би: "Вам необхідно родитись знову" (Івана 3:7). Що це означає родитися знову?
Це означає, що людина повинна переродитися – тобто переконатися на власному досвіді, що це є духовне народження. Інакше мовити – повністю змінитись під впливом Духа Святого:
"Покайтеся ж та наверніться, щоб Він змилувався над вашими гріхами ..." (Дії 3:19)
Хто має потребу в народженні згори?
Кожний чоловік та жінка, юнак та дівчина, які відчувають себе дорослими повинні народитися згори. В 53 главі пророк Ісая спонуканий Духом Святим, за сімсот років наперед, описав страждання Господа Ісуса Христа за гріхи усього людства. У 6-м вірші він пише:
"Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!" (Ісаї 53:6)
Христос указав Никодиму – учителю Ізраіля, сказавши:
"Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства." (Івана 3:3)
Ісус також пояснює йому, що означає духовне народження. Це є діло Духа Святого.
Христос закликає:
"Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!" (Матв. 11:28-30)
Всі, хто струджені та обтяжені Власними тягарем свого гріха, прийдіть до підніжжя розп’ятого Христа і "зложіть усе там і примиріться з Богом".
"І не тільки це, але й хвалимося в Бозі через Господа нашого Ісуса Христа, що через Нього одержали ми тепер примирення." (Римл. 5:11)
І не має ні якого значення те, що можливо ви великий грішник, для вас є надія.
"Прийдіть, і будемо правуватися, говорить Господь: коли ваші гріхи будуть як кармазин, стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, то стануть мов вовна вони!" (Ісаї 1:18)
"Це ті, що прийшли від великого горя, і випрали одіж свою, та вибілили її в крові Агнця... Тому то вони перед Божим престолом, і в храмі Його день і ніч Йому служать." (Об'яв. 7:14)
Якщо ви втратили всяку надію на спасіння, то послухайте, що вам пропонує Бог.
"Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися ..." (Дії 17:30)
"Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої." (1 Івана 1:9)
Це означає, що там де ми були не праві проти нашого ближнього, ми повинні сповідатися і признавати наш гріх, а також, якщо кого чим скривдили – то повернути збиток.
Ми також читаємо в Євангелії:
"Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся, бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння." (Римл. 10:9-10)