Духовна скарбничка
|
|
paster | Дата: П'ятниця, 16.01.2009, 12:23 | Повідомлення # 1 |
Адмін
Група: Адміністратори
Репутація: 0
Статус: Оффлайн
| У наших нелегких умовах життя люди не мають змоги часто слухати проповіді Божого Слова. Отож доводиться живе слово не раз замінити друкованим словом. Друковане слово промовляє до нас стільки разів, скільки захочемо. Воно повчає нас, заохочує, пояснює нам те, що не зрозуміле; воно запрошує нас до глибшої застанови над проблемами нашого життя, над шуканням отого єдиного на потребу - Царства Божого й правди його. Я пропоную у цій темі обмінюватись відомими висловами на християнську тематику, які будуть справжньою поживою для скріплення і поглиблення нашого людського та християнського життя, щоб було воно більш радісним і Божественним. Не кажи ОТЧЕ, якщо кожного дня ти не поводишся як син. Не кажи НАШ, якщо живеш у своєму егоїзмі. Не кажи ЩО ЄСИ НА НЕБЕСАХ, якщо думаєш тільки про земні речі. Не кажи НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ ІМ’Я ТВОЄ, якщо це ім’я не прославляєш. Не кажи НЕХАЙ ПРИЙДЕ ЦАРСТВО ТВОЄ, якщо ти його сприймаєш тільки як матеріальний добробут. Не кажи НЕХАЙ БУДЕ ВОЛЯ ТВОЯ, якщо ти не сприймаєш її тоді, коли вона є для тебе болючою. Не кажи ХЛІБ НАШ НАСУЩНИЙ ДАЙ НАМ СЬОГОДНІ, якщо ти не переживаєш за людей, які є голодні. Не кажи ПРОСТИ НАМ ПРОВИНИ НАШІ, ЯК І МИ ПРОЩАЄМО ВИНУВАТЦЯМ НАШИМ, якщо ти в своєму серці тримаєш провину брата свого. Не кажи І НЕ ВВЕДИ НАС У СПОКУСУ, АЛЕ ВИЗВОЛИ НАС ВІД ЛУКАВОГО, якщо ти не противишся злу. Не кажи АМІНЬ, якщо ти не зрозумів і не сприйняв слів молитви «Отче наш».
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 16.01.2009, 12:24 | Повідомлення # 2 |
Адмін
| Нещодавно мені на очі потрапив цікавий вислів Мати Терези. Мені настільки він сподобався, що мені захотілось написати його для вас. Я просила Бога позбавити мене гордості, і Бог відповів мені - ні. Він сказав, що гордости не позбавляють - від неї відмовляються. Я просила Бога дарувати мені терпіння, і Бог сказав - ні. Він сказав, що терпіння з"являється в результаті випробувань, його не дають, а заслуговують. Я просила Бога подарувати мені щастя, і Бог сказав - ні. Він сказав, що дає благословення, а чи буду я щаслива, чи ні - залежить від мене. Я просила Бога вберегти мене від болю, і Бог сказав - ні. Він сказав, що страждання відвертають людину від світських турбот і привертають до Нього. Я просила Бога, щоби дух мій ріс, і Бог сказав - ні. Він сказав, що дух мусить вирости сам. Я просила Бога навчити мене любити усіх людей так, як Він любить мене. Нарешті, сказав Господь, ти зрозуміла, чого треба просити. Я просила сил - і Бог послав мені випробування, щоби загартувати мене. Я просила мудрості - і Бог послав мені проблеми, над якими мені треба ламати голову. Я просила мужності - і Бог послав мені нещасних, які потребують моєї допомоги. Я просила благ - і Бог дав мені можливості. Я не одержала нічого того, що ХОТІЛА - я одержала все, що мені ПОТРІБНЕ! Бог почув мої молитви.
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 16.01.2009, 12:25 | Повідомлення # 3 |
Адмін
| Чого світ потребує найбільше? Трішки більше привітності, трішки менше користолюбства. Трішки більше дарувати, трішки менше вимагати. Трішки більше "МИ", трішки менше "Я". Трішки більше посмішок, трішки менше гримас. Трішки більше сміху, трішки менше плачу. Трішки більше квітів на дорозі життя, трішки менше на гробах.
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 16.01.2009, 12:26 | Повідомлення # 4 |
Адмін
| Не чекай усмішки, щоб стати приязним. Не чекай, поки хтось покохає тебе, покохай сам. Не чекай самотності, щоб зрозуміти цінність дружби. Не чекай найкращої роботи, щоб почати працювати. Не чекай, коли будеш мати багато, можна ділитись і малим. Не чекай проблем, щоб запам'ятати пораду. Не чекай болю, щоб повірити в молитву. Не чекай, поки з'явиться час, щоб допомагати. Не чекай, поки інші будуть сильно страждати, щоб попросити пробачення, чи щоб підбадьорити їх. Не чекай...
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 16.01.2009, 12:26 | Повідомлення # 5 |
Адмін
| Господи.... ГОСПОДИ, допоможи мені бути приятелем усіх. Приятелем, що чекає і не нудиться, що приймає з добротою, що вислуховує без зусилля, що дякує з радістю. Приятелем, якого завжди можна знайти. Допоможи мені пропонувати іншим безкорисливу дружбу, випромінюючи радісний мир. Твій мир, ГОСПОДИ. Вчини так, щоб я був готовий підтримувати і приймати насамперед найслабших і покривджених. Таким чином я зможу помагати іншим відчувати Твою близькість, ГОСПОДИ ніжності.
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 16.01.2009, 12:27 | Повідомлення # 6 |
Адмін
| Повільно помирає той, хто не подорожує, той, хто не читає, той, хто не слухає музику, той, хто не споглядає. Повільно помирає той, хто руйнує свою любов власною, той, хто не хоче ні звідки прийняти допомоги. Повільно помирає той, хто стає в’язнем привички, той, хто щоденно ходить тими самими стежками, той, хто ніколи не змінює точки зору, той, хто ніколи не змінює кольору свого одягу, той, хто ніколи не порозмовляє з незнайомим. Повільно помирає той, хто уникає пристрасті і виру емоцій, які повертають блиск очам і лагодять (відновлюють) серця. Повільно помирає той, хто не покидає свого прихистку, коли є нещасним в коханні або роботі, той, хто не ризикує здійснити свої мрії, той, хто хоча б раз в житті не відклав в сторону раціональність. Отож, від сьогодні почни жити! Ризикни сьогодні! Почни діяти від зараз! Не дозволь собі повільно вмирати! Не забороняй собі бути щасливим!
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 16.01.2009, 12:27 | Повідомлення # 7 |
Адмін
| Можеш залишити Бога, але не можеш заборонити Йому шукати тебе. Можеш ненавидіти Бога, але не можеш заборонити Йому любити тебе. Можеш зректися Христа, Його Церкви, але не можеш заборонити Йому говорити до тебе. Можеш шукати свою дорогу, але не можеш заборонити, щоб Бог тебе провадив. Можеш проклинати Бога, але не можеш заборонити, щоб Він був... Папа Іван Павло II
|
|
| |
paster | Дата: Понеділок, 19.01.2009, 12:26 | Повідомлення # 8 |
Адмін
| Бог, але і ти також Тільки Бог може дати Віру, однак ти можеш дати її свідоцтво. Тільки Бог може дати Надію, однак ти можеш поглибити її у своїх ближніх. Тільки Бог може дати Любов, однак ти можеш навчити інших, як саме любити. Тільки Бог може дати Мир, однак ти можеш бути сіячем згоди. Тільки Бог може дати Силу, однак ти можеш розсіяти сумніви слабшого. Тільки Бог може дати Життя, однак ти можеш його навчити інших. Тільки Бог може дати Світло, однак ти можеш вчинити так, щоб воно засяяло в очах іншого. Тільки Бог є життям, однак ти можеш збудити в інших прагнення до нього. Тільки Бог може зробити неможливе, однак ти можеш зробити те, що можливе. Бог є самодосконалий, однак Йому подобається, коли Він може на тебе розраховувати.
|
|
| |
paster | Дата: Понеділок, 19.01.2009, 12:27 | Повідомлення # 9 |
Адмін
| Ще є надія Якщо все довкола тебе виглядає темне і похмуре, пам'ятай, що ще існує ясність твоїх очей. Посеред заглушуючої бурі нинішньої цивілізації, повір, у твоєму серці ще є місце на мир і спокій. Якщо самотність переповнює людські серця, ще можливо знайти у твоєму серці радість і розділити її з ближнім. Якщо ненависть керує ділами світу, пам'ятай, що в твоїх грудях б'ється серце створене для любові. Якщо людство замість братерства плекає роздори і взаїмне знищення, твоїми руками ти можеш будувати країну миру і своїми словами проповідувати добробут і братерство. Ще є надія! Вона ніколи не згасне поки на цій землі живуть люди! Бог є з нами!
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 23.01.2009, 08:01 | Повідомлення # 10 |
Адмін
| Заповіді доброти Бути добрим – це забути про себе самого, щоб думати за інших. Бути добрим – це пробачати, пам’ятаючи, що слабкість людська є сильніша від злості. Бути добрим – це мати милосердя для слабкості інших людей і пам’ятати, що ми не є кращими від інших, навіть в їхніх ситуаціях ми були б, може, ще гірші. Бути добрим – це закрити очі на прояви невдячності. Бути добрим – це давати навіть тоді, коли нічого не отримуємо, посміхаючись до тих, які нас не розуміють, навіть недооцінюючи нашої доброти. Бути добрим – це вчинити зі свого життя дар для інших, навіть лучити з працею кожного дня клопоти ближніх. Бути добрим – це приглушити біль власного серця і посміхатися завжди. Бути добрим – це погодитися на те , що чим більше будемо давати, тим більше від нас будуть очікувати. Бути добрим – це згодитися на те, що не затримуємо нічого для себе, за винятком радості, яка випливає з чистого сумління. Бути добрим – це визнати у великій простоті, що правдиво добрим є тільки БОГ.
|
|
| |
paster | Дата: П'ятниця, 23.01.2009, 08:49 | Повідомлення # 11 |
Адмін
| Заповіт Матері Терези Життя - це можливість, використай її. Життя - це радість, відчувай її. Життя - це краса, дивуйся їй. Життя - це насолода, скуштуй її. Життя - це сон, розгадай його. Життя - це виклик, зустрінь його. Життя - це обов'язок, виконай його. Життя - це скарб, цінуй його. Життя - це гра, грай у неї. Життя - це багатство, збережи його. Життя - це любов, радій їй. Життя - це таємниця, пізнай її. Життя - це обіцянка, виконай її. Життя - це скорбота, подолай її. Життя - це гімн, заспівай його. Життя - це боротьба, прийми її. Життя - це драма, стань з нею віч на віч. Життя - це пригода, віддайся їй. Життя - це успіх, твори його. Життя занадто цінне, не знищуй його. Життя - це життя, захисти його.
|
|
| |
paster | Дата: Понеділок, 09.02.2009, 10:18 | Повідомлення # 12 |
Адмін
| Нагадай мені, Боже… Нагадай мені, Боже, хворобою, що існують хворі, щоб умів їх розуміти і не забув про них. Нагадай мені терпінням, Боже, про страждаючих, щоб не забув співчувати і плакати. Нагадай мені приниженням, Боже, про відкинутих, щоб не возносився надто високо над іншими і не забув про забутих.Нагадай мені образою, Боже, про скривдженних, щоб не забув біль душі, коли виникне бажання когось образити. Нагадай мені голодом, Боже, про бідних і знедолених, щоб не забув дивитись в очі потребуючим і підтримати їх чим зможу. Нагадай мені, Боже, красою цього світу, щоб пригадав собі, що я є сотворений на Твій образ і подобу, і що покликаний продовжувати Твоє діло творення. Нагадай мені гріхом, Боже, про грішних людей, щоб не осуджував їх, а співчував і молився за навернення. Нагадай мені, Боже, радістю, що існуює радість, і щоб не забув, що життю потрібно радіти. Нагадай мені, Боже, самотністю, щоб пам’ятав про осуджених несправедливо, щоб відчув на собі одинокість і покинутість і, щоб не забув душевний біль одинокої людини. Нагадай мені, Боже… Не забудь про мене, Боже. Ти знаєш, що я часто можу захопитись тим, що мене віддалить від реальності життя. Ти знаєш, як я потім блукаю, щоб повернутись до щоденності. Тому нагадуй про те, що є довкола, що біля нас, що буває і в нас самих. Коли – це все мене спіткає, то пригадай мені цю молитву, що я пригадав собі, що Ти мене пам’ятаєш...
|
|
| |
Іриска:) | Дата: Четвер, 05.03.2009, 22:23 | Повідомлення # 13 |
Відвідувач
Група: Перевірені
Репутація: 3
| Господи, не дозволь мені ніколи змарнувати біль,бо... якщо помилятися і не робити висновки, не підводитися після падіння, грішити,не каючись, не пробачати образ, не бути пильнішим після отриманих ударів, не ставати чутливішим,зазнавши страждань, то страждання стає непотрібним,позбавленим сенсу...Додано (05.03.2009, 22:23) --------------------------------------------- Сумуватиму від завтра, А сьогодні буду щасливим: Пощо сумувати? Бо вітер зустрічний дме? Пощо завтрішнім днем сьогодні терзатися? Може,завтра роз"ясниться. Може,завтра засвітить сонце. І не буде причини для смутку. Сумуватиму від завтра, А сьогодні буду щасливим І скажу кожному сумному дневі: Сумуватиму від завтра Сьогодні- не буду. (Цей вірш написав єврейський хлопчик у гетто в 1941р.)
:)))))
повідомлення відредагував Іриска:) - Четвер, 05.03.2009, 22:22 |
|
| |