Скорбота
Велика Скорбота



Святе Писання попереджує церкву Ісуса Христа, що вона буде страждати від великої скорботи у дні, що лежать попереду. Скорбота - це страждання, яке людина переносить, бо вона визнає Ісуса Христа словом і життям. Це страждання, яке наносять на членів Ісусової церкви безбожні, невіруючі люди, які переслідують їх.

У майбутньому з'явиться велике царство на чолі з могутнім лідером, якого Біблія називає Антихрист (Об'явлення 13; ІІ Солунян 2:3-12; І Івана 2:18). Цей чоловік і його царство набудуть відданості, на той час, усіх націй світу. Через те, що ця могутня сила буде керуватись ненавистю до Бога і Божого Христа, вона переслідуватиме церкву Бога. Це майбутнє переслідування буде найгіршим, яке Божі люди, коли небудь, відчули за всю історію світу. Це переслідування буде "Великою Скорботою".

Сам Ісус передбачив все це в Матвія 24, коли Він відповів на запитання учня:"... коли станеться це? І яка буде ознака приходу Твого й кінця віку?"(в.3) У вірші 21 Він сказав:" Бо скорбота велика настане тоді, якої не було з первопочину світу аж досі й не буде." Ісус, перш за все, говорить тут про зруйнування римлянами міста Єрусалим у 70 році нашої ери і про велике страждання принесене на жителів Єрусалиму. Але,одночасно, Ісус говорить про подію, де зруйнування Єрусалиму було типічним прикладом, а саме страждання церкви у дні, що беспосередньо передують повернення Ісуса з раю і кінець світу з Його приходом. Для пророцтва характерно, що пророк передбачає одну значну подію, яка складається з символу і реальності, символічного здійснення пророцтва і остаточного "справжнього, реaльного здійснення". Те, що Ісус в Матвія 24 пророкує велике лихо в самому кінці світової історії очевидно з факту, що Ісус відповідає на запитання учнів: "яка буде ознака приходу Твого й кінця віку?" Це також очевидно з того факту, що у віршах 29 і 30 Ісус стверджує, що зразу за великою скорботою відбудуться вражаючі катастрофи на небесах і станеться буквальне, персональне повернення Ісуса Христа на небесних хмарах.

Отже, одним зі знаків неминучого повернення Ісуса Христа і кінця світу буде майбутня "Велика Скорбота"
Категорія: Молитви | Додав: paster (27.09.2010)
Переглядів: 979 | Коментарі: 8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
27.09.2010
1. Василий (paster) [Матеріал]
Важливо, щоб церква зараз жила в знанні приближаючої скорботи, яка буде суворою. Вона не повинна впасти на неї неочікуванно. Церква має бути готовою. Практичною метою виявлення церкві великої скорботи Святим Духом в Біблії є те, щоб ми підготували себе до неї. Ми можемо це зробити, коли з більшою і більшою серйозністю ставитемось до Слова Божого, Біблії; будучи невтомними і палкими в молитві до Бога за Святим Духом і благодатю; усунувши всяку надію від речей земних і спрямувавши її на нашого Господа Ісуса Христа і Його прихід.

der="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ім'я *:
Email:
WWW:
Код *: