Слово про Біблію
Неділя 21-ша. Слово про Біблію Надрукувати
 

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа!
Дорогі браття і сестри!
Святе Письмо, або Біблія, є книга Божа. Ця кни-
га – унікальна за своїм розповсюдженням серед усіх народів. Вона – наймогутніша книга у світі за своєю силою і впливом на життя людини у всі часи.
Чи варто говорити про те, що Біблія – єдина книга, яка не вмирає. Всі інші книги, якими б вони не були цікавими, – короткочасні, з’являються і зни­­кають. Біблія – це книга на всі часи.
Інші книги призначаються певному колу суспільства – людям, що займаються наукою чи мистецтвом, літературою чи історією, іншими галузями знань. Біблія призначена для всього людства. Інші книги впродовж віків втрачають свою силу, і все, що є в них корисного, поглинається часом. Біблія ж – книга невичерпна. Джерело її настільки глибоке, що чим більше ми з нього черпаємо, тим більший знаходимо в ньому скарб.
Інші книги мають недоліки і вади, які треба відкидати. Біблія – це золото, випробуване вогнем. У ній не тільки нема ніяких хибних положень, але у ній є дивна сила, яка може боротися і перемагати усі єресі, що виникають в історії людства. І все це через те, що Біблія – це книга Божа.
В ній записано те, що відкрито для нас Духом Святим. У Біблії нема помилок, тому що Бог, який відкрив нам те, що потрібно для спасіння, не помиляється. Біблія містить у собі істину. Істиною є Бог. Світ через невігластво, безумство, гріховність і фарисейську доброчинність не знає Бога. Природа відкриває нам буття, могутність, благість і мудрість Божу, але Самого Бога природа не відкриває. А Біблія відкриває нам Бога. Поняття про Бога, що дає нам Біблія, настільки величне і захоплює серце, настільки високе і в той же час просте, настільки різноманітне і разом з тим цільне, що всі ті, хто, з ласки Божої, пізнав Бога через Біблію, відчувають і переконані в тім, що Бог відкрив Себе їм.
Ніхто не може знати Бога, але Сам Бог відкриває Себе людині настільки, наскільки Він хоче і наскільки людина може вмістити Його в собі. Тільки безумець може говорити, що він може пізнати Бога.
Безконечний і неосяжний Бог, що перебуває у світлі недоступнім, Сам між тим сходить і сповіщає про Себе людям, у тому числі й дітям. Вічний і всюдисущий Бог завжди живе з нами – в усіх народах, поколіннях, сім’ях і в кожній людині. Він Єдиний Святий і Спаситель грішників; Єдиний Праведний і в той же час Виправдувач винних. Він страшний у Своїй величі і судах Своїх, і в той же час милостивий і милосердний, лагідний і співстраждальний, поблажливий і довготерпеливий. Він безмежно блаженний Сам у Собі і не потребує іззовні ніякої радості, і разом з тим Він плаче щодо майбутнього Єрусалима і зітхає за Свій грішний народ. Він закликає небо і землю співчувати Йому, поля і дерева радіти з Ним, тому що Він знайшов загиблого і оживив того, хто був духовно мерт­вим. Бог близький до людей і особливо – до віруючих.
Бог заповідав Ізраїлю, щоб вони не робили собі зображень Бога, як це було у язичників, тому що вони ніколи не бачили Його образа. Але в той же час Він говорить Ізраїлю, що Він має очі і все бачить; Він має вуха і чує голос нашого моління. Він має руки і простягає їх для спасіння людей. Він порівнює Себе з батьком, який вболіває за своїх дітей. Він порівнює Себе з матір’ю, яка не може забути своєї дитини. Він порівнює Себе з нареченим, який радіє за свою наречену.
Браття і сестри! Коли Біблія відкриває нам Бога, це не людська фантазія і вигадка; це – повнота життя, повнота любові; це – небесна сила, яка входить у саму глибину людського серця. Нема нічого величнішого, нема нічого більш радісного і блаженного, ніж перебування Бога в серці людині. Йому слава на віки віків.
Амінь!

Категорія: Біблія | Додав: paster (01.11.2009)
Переглядів: 1175 | Коментарі: 4 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
der="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Ім'я *: Email: WWW:
Код *: